Tårtbilder/Tårtoblat hur gör man

Vill du baka en egen fototårta eller bildtårta, men du kanske ställer dig frågan - Hur gör man? Här nedan kommer vi på Tårtdekoration.com att förklara och beskriva, steg för steg hur du gör.

1. Lägg in tårtbilden i frysen i några sekunder

Lägg in tårtbilden i frysen, men kom ihåg att tårtbilden ska ligga kvar i plastfickan så att du inte får vatten eller frost på tårtbilden.

2. dra försiktigt av bilden från a4-arket

Tag ur tårtbilden från plastfickan och dra försiktigt av bilden från a4-arket som bilden sitter på. Om tårtbilden inte vill lossna stoppar du tillbaka tårtbilden i plastfickan och lägger in den i frysen igen. Efter tårtbildens andra besök i frysen borde den lossna.

3. Lägg tårtbilden på tårtan

Lägg tårtbilden på din tårta, men tänk på att om du har bakat en tårta som är täckt med grädde så ska tårtbilden läggas på precis innan servering, annars finns det en risk att tårtbilden smälter. Om du har en prinsesstårta eller annan tårta som är täckt med marsipan kan du lägga på tårtan några timmar innan servering.

4. Fäst bilden på tårtan

Du kan fästa bilden genom att spritsa en grädd eller kristyrkant runt bilden. 

5. Ställ in tårtan i kylen

Om du har lagt på tårtbilden på en marsipantäckt tårta kan du ställa in den i kylen i ett par timmar så att tårtbilden blirmjukare. Då blir den lättare att skära i vid servering.