FunCakes sockerpasta i klar gul, glutenfri | 35 kr
Hem » SOCKERPASTA » Sockerpasta Gul, 250 g
 • SECASPSOC145
 •  

Sockerpasta Gul, 250 g

35,00 kr

Produktbeskrivning

FunCakes Mellow Yellow sockerpasta har en otroligt vacker och klar gul färg och med en utsökt vaniljsmak. Perfekt för att täcka en tårta och klippa ut former.

Tack vare den fina satinfinish är FunCakes sockerpasta perfekt för att täcka en tårta eller små läckra bakelser. Vill du dessutom klippa ut former från sockerpastan, kan du vara säker på att du kommer få snygga, rena och skarpa utskärningar.
 

Vad kan jag göra med sockerpasta?

Du kan dels använda sockerpasta för att täcka tårtor eller mindre bakelser, men också använda sockerpastan för att skapa dekorationer, modelleriing eller skapa olika former och mönster.

Sockerpastan passar även för att färga in med matfärg eller pastafärg. Vid färgning av sockerpastan, låt vila i en timme efter färgning för bästa resultat. Knåda sockerpastan igen innan ytterligare bearbetning. 

Lättkavlad och glutenfri

FunCakes sockerpasta i klar gul färg med utsökt vaniljsmak är mycket flexibel och lättkavlad samt lätt att använda på grund av sin fina struktur. Sockerpastan är mjuk, smidig och härdar helt efter bearbetning. Knåda väl före användning och kavla ut på ett tunt lager florsocker.

Följande process rekommenderas för bästa resultat: Låt sockerpastan komma till rumstemperatur. Knåda sockerpastan stadigt tills den är slät och elastisk. Pudra arbetsytan med lite florsocker och kavla ut fondanten med en kavel till en jämn form (2-3 mm tjock). Vänd sockerpastan ett kvarts varv så att den inte fastnar.Finns det fortfarande små sprickor på kanterna när fondanten rullas ut? Knåda igen ordentligt tills kanterna är släta när de rullas ut. Sedan är sockerpastan klar att användas.

Tänk på!

För att täcka en rund eller kvadratisk tårta som är ca 8 cm hög och med en storlek på runt 20 cm krävs ca 500 gram sockerpasta.

Förvaras på en torr, mörk plats, 15-20°C.

Innehållsförteckning

Artnr: SECASPSOC145
Lagerstatus: I lager
 • Innehållsförteckning:
  FunCakes Sockerpasta
  Nettovikt: 250 g

  Ingredienser: Socker (79%), vegetabiliskt fett (palmkärna, palm), glukossirap, vatten, Fuktgivandemedel: E422, Emulgeringsmedel: E471, Förtjockningsmedel: E415, E466, naturligt smakämne, Konserveringsmedel: E200, Surhetsreglerare: E330, Färgämnen: E102, E172

  E102: kan ha en negativ effekt på aktivitet och uppmärksamhet hos barn.

  Kan innehålla spår av MANDEL.

  Lämplig för vegetarianer och veganer.